Besquid – czyli sexy uczta dla zmysłów!

Zapraszamy do naszej nowo otwartej restauracji w Kobiórze „Besquid Restaurant” – czyli sexy uczta dla zmysłów! Remont, zmiana wystroju i całkiem nowa wizja funkcjonowania lokalu tchnęła w niego nowe życie, które otwiera przed Tobą właśnie swoje wrota. Besquid to klimatyczna przestrzeń, w której pięknie zaaranżowana sala, świetnie wyposażony bar z długą ladą i zachęcający zapach potraw, który nieśmiało wydobywa się z kuchni tworzą doskonałe połączenie, które wprawi Cię w znakomity nastrój. Nasza klubo-restauracja to idealne miejsce do celebrowania pięknych chwil i relacji. Premierową kartę menu przygotowali nasi znakomici kucharze. Karta barowa to dzieło niezastąpionej Szefowej Baru Darii Ciak.

Obok sztuki jedzenia, w naszej restauracji posłuchasz muzyki na żywo, która doda rumieńców Twojemu smakowitemu wieczorowi. Ta będzie u nas stałym punktem we wszystkie czwartki. Zapraszamy Cię do odbycia ekscytującej podróży pełnej smaków, zapachów, świateł i dźwięków.

KLIMATYCZNE WNĘTRZE, PYSZNE JEDZENIE, MUZYKA NA ŻYWO


Sala restauracji przed metamorfozą


Sala restauracji w trakcie remontu

NAJLEPSZE SEZONOWE SKŁADNIKI, SERDUCHO i PASJA

Kuchnię w restauracji Besquid wypełnia radość, kreatywność, odwaga i doświadczenie. Nasza kuchnia zawsze będzie zdrowa, aromatyczna, estetyczna i…. seksowna!

Wraz z całym teamem włożyliśmy mnóstwo serca i kreatywności w stworzenie wyjątkowego menu. Z pewnością każdy znajdzie w nim coś dla siebie. Inspiracją były dla nas kolory wiosny i świeżość sezonowych warzyw i przypraw, które wyśmienicie podkreślają smak potraw. Nasza kuchnia tętni życiem, bo nie brakuje w niej odważnych pasjonatów. Lubimy eksperymentować i tworzyć kompozycje, które głęboko zapadają w pamięć i stanowią ucztę dla podniebienia. Życie jest zbyt krótkie, aby jeść nudne jedzenie! 🙂

najlepsze koktajle na śląsku w orzeźwiających smakach

Besquid to nie tylko przepyszne potrawy stworzone ze świeżych, sezonowych składników, ale także nieziemsko smaczne i orzeźwiające koktajle z procentami oraz bez. Przyciągają już samym wyglądem, a po spróbowaniu można poczuć się jak w raju.

„Inspiracją do stworzenia karty menu były letnie i orzeźwiające smaki, które znajdują się zarówno w koktajlach alkoholowych, jak również bezalkoholowych. Głównie bazujemy na świeżych i sezonowych owocach oraz cytrusach na podstawie których, tworzymy własne syropy. Starając się wyjść naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości, serwujemy autorskie lemoniady na bazie świeżo tłoczonych soków, orzeźwiające mrożone herbaty oraz gamę smaków w koktajlach alkoholowych. Pozycje mocnych alkoholi, znalazły swoje odzwierciedlenie w wystroju restauracji, począwszy od polskiej wódki, przechodząc przez ciemny klimat Jacka Danielsa, zakończywszy na szkockiej Single Malt. Z pewnością każdy z naszych Gości znajdzie coś dla siebie.” – Daria Ciak, Szefowa Baru

miejsce wypełnione pozytywną energią

„Po znacznym ograniczeniu mojej zawodowej aktywności, dziś wiem, że nowe wyzwania, trudności, stresujące sytuacje i kolejne bodźce do działania są mi potrzebne do odczuwania dalszej życiowej radości, satysfakcji i motywacji, wszystko to przyczyniło się do powstania tego miejsca.

Besquid jest dla Was.

Besquid jest dla mnie.

To miejsce ma mi dostarczyć bodźców i spraw do rozwiązania. Wam to miejsce ma dostarczyć świetnej zabawy.  A jeśli Wam to miejsce dostarczy świetnej zabawy – to moje trudności i moja praca włożona w budowanie tego miejsca z pewnością przemienią się w prawdziwą radość z życia, której wcześniej szukałem w ciszy. A tutaj mam nadzieję – będzie głośno.” – Grzegorz Czebotar, Właściciel


Wnętrze restauracji